Ghidul carierei in Audit si Taxe

In cadrul Finance Boot Camp vei avea ocazia sa interactionezi cu reprezentantii companiilor de top din Audit, Contabilitate si Taxe si sa le adresezi intrebari despre oportunitatile de cariera disponibile, procesul de recrutare specific fiecarei companii, cum sa te pregatesti pentru interviu, testari sau assessment center. Aplica acum si pregateste-ti lista de intrebari!

La cine apeleaza un portofoliu mare de clienti nationali si multinationali, atat privati cat si de stat atunci cand au nevoie de servicii de audit, solutii integrate de consultanta fiscala, manageriala si financiara?
Sunt echipe speciale de consultanti care pun la dispozitie experienta castigata prin combinarea celor mai bune practici locale, nationale si internationale si aici vorbim despre KPMG, EY, PwC, Deloitte, Baker Tilly, Mazars.
Serviciile de  audit, taxe si consultanta iti ofera oportunitati nelimitate de incepere a unei cariere.

In functie de interesul manifestat, in aceste companii exista oportunitatea de a desfasura activitati precum fuziuni si achizitii, finante, gestionarea trezoreriei, securitatea si continuitatea businessului, restructurare si outsourcing, proprietate intelectuala, investigari frauda si reportare externa.

Departamentul de audit ofera servicii de certificare concepute sa ajute clientii locali sau de peste hotare, in ceea ce priveste aspecte specifice ale activitatii acestora. Aceste servicii includ raportarea asupra informatiilor previzionate si alte forme de certificare. Este un domeniu ce necesita o atentie deosebita si date cat mai exacte, astfel incat compania sa respecte obligatiile de raportare, obligatii ce sunt in continua schimbare.

O cariera in audit ofera  noi perspective despre mecanismele interioare ale organizatiei si deschide nenumarate posibilitati de crestere profesionala si personala. In functie de nevoile companiei, cele mai multe oportunitati de cariera, pe langa audit si taxe, vizeaza consultanta financiara (fuziuni, achizitii, evaluare), consultanta in managementul riscurilor, consultanta in management (strategie si operatiuni, tehnologie), contabilitate externalizata sau avocatura.

 
“In Mazars, echipa de audit este implicata in proiecte de audit, tranzactii si consultanta de afaceri, iar echipa de taxe este implicata in proiecte de consultanta fiscala, preturi de transfer, structuri fiscale internationale, audit fiscal, alte tipuri de taxe si chiar reprezentare in fata autoritatilor fiscale. ” A declarat Monica Cojocariu, HR Manager, Mazars.

De exemplu, profesionistii de audit KPMG in Romania ofera servicii de audit, asistenta fiscala si consultanta in afaceri, inclusiv servicii de restructurare si accesare de fonduri, pentru organizatii din diverse domenii, atat din sectorul privat, cat si cel public. Ofera asistenta firmelor si organizatiilor in vederea respectarii cerintelor de conformitate cu reglementarile in vigoare si le ajuta sa se dezvolte, adaugand valoare afacerii clientilor.

O cariera in audit ofera un mediu de lucru provocator si diverse oportunitati de a iti dezvolta abilitatile de a iti creste potentialul. Companiile te pot ajuta in practica in aceste trei directii: audit, asistenta fiscala si consultanta in afaceri. La randul lor, departamentele sunt sub-impartite in functie de ariile de specializare dezvoltate.

Un aspect esential pe care il poti face este networking-ul. Este foarte important sa participi la conferinte care dezbat aceste teme, sa interactionezi direct cu reprezentanti ai unor companii lidere in domeniu, dar mai ales, sa te implici intr-un studiu de caz pe aria consultantei, sa faci ceva practic.

Un eveniment care imbina networking-ul cu invatarea este Finance Boot Camp, din 15-16 Martie 2018 la Hotel Sheraton Bucuresti. La acest eveniment, vei putea discuta direct cu reprezentantii companiilor partenere, vei participa la conferinte si workshopuri care iti vor imbogati cunostintele practice pentru domeniile Audit, Contabilitate si Taxe. Participa si tu pentru a avea sansa sa iti demonstrezi potentialul, alaturi de alti tineri motivati ca si tine!


Pentru a participa la eveniment, te poti inscrie aici.

Va recomandam si:

Career Path in Audit si Taxe